eeZee media
televisie
dvd / video
[ projecten ]
eeZee media

Projecten

eeZee media doet onderzoek voor en adviseert bij de ontwikkeling van educatieve en maatschappelijke projecten.

Voor bepaalde multimedia projecten neemt eeZee media ook de uitvoering en productie voor haar rekening.

Een selectie uit de projecten die zijn gerealiseerd of waar nog aan gewerkt wordt:

 • Schatverhalen
  Een project met een film, website, strips, voorleesverhalen, werkbladen en een krant voor een groep Walcherse musea en archieven.
  Kijk ook op www.schatverhalen.nl.


 • MuisWijs!
  Lesmateriaal, internetopdrachten en affiche voor MuisWijs!, een project over gezond computeren. • Interactiviteit

  Twee voorbeelden van DVD's met interactiviteit zijn de dvd-versie van het Spel van het Jaar 2007 voor Nova Carta en de Toetsdvd's voor uitgeverij AWBruna.

  Op de DVD voor het Spel van het Jaar 2007 krijgt de speler in willekeurige volgorde vragen te beantwoorden uit een van de vijf categorieŽn.
  Journaalfragmenten, krantenknipsels, foto's, cartoons en filmfragmenten van internet vormen de basis van de honderden vragen.

  De vijf Toetsdvd's van eeZee Media zijn bedoeld om kinderen en ouders/verzorgers te helpen bij het voorbereiden van eindtoetsen basisonderwijs, zoals bijvoorbeeld de CITO-toets.

  Naast informatieve items bevat de DVD oefentoetsen. De DVD's zijn zo geprogrammeerd, dat het programma bijhoudt hoeveel vragen goed zijn beantwoord.

  Dit soort interactiviteit op een DVD is redelijk uniek en wordt vanwege de technische moeilijkheid niet vaak toegepast. eeZee Media heeft zelf programmatuur ontwikkeld om deze interactiviteit te integreren in een DVD.

  Schatverhalen
  MuisWijs!